Lammetagine med fennikel og dadler
60+ min

Lammetagine med fennikel og dadler

Tagine er en nordafrikansk specialitet, hvor kød eller fisk tilberedes i et lerfad med grøntsager og krydderier.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammetagine med fennikel og dadler

Tagine er en nordafrikansk specialitet, hvor kød eller fisk tilberedes i et lerfad med grøntsager og krydderier.

Antal portioner
  • 800 g lammekød
  • ½ liter vand
  • 3 zittauerløg i skiver
  • ½ fennikel i skiver
  • 5 små pillede fed hvidløg
  • 200 g dadler i kvarte
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk finthakket kruspersille
  • 150 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern

Tilbehør

  • 350 g kogte couscousgryn

Fremgangsmåde:

Skær lammekødet i tern (ca. 2 x 2 cm). Brun kødet godt i taginen. Tilsæt vand og lad det koge ved svag varme i ca. 40 min.. Tilsæt løg, fennikel, hvidløg, dadler og ingefær og lad det koge, stadig ved svag varme, i ca. 20 min. Tilsæt salt, peber og persille. Vend til sidst ostetern i. Server straks sammen med couscous.

Tagine er en nordafrikansk specialitet. En tagine er et specielt glaceret lerfad med kegleformet låg. Fisk, kylling eller kød tilberedes i fadet sammen med krydderier, urter og grøntsager. Oprindeligt tilberedes den over glødende kul. Kendetegnet for tagine er, at råvarernes smag og aroma er bevaret. Et fint resultat kan også opnås ved brug af en tykbundet sauterpande med låg.

Tip

Friske dadler kan købes frosne hos mange grønthandlere.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 25 %
Print