Lammetagine med fennikel, rosiner og kanel
60+ min

Lammetagine med fennikel, rosiner og kanel

Fennikel og æble bringer det bedste frem i lammet og i den cremede yoghurtsauce vil der være nye smagsindtryk i hver en mundfuld.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammetagine med fennikel, rosiner og kanel

Fennikel og æble bringer det bedste frem i lammet og i den cremede yoghurtsauce vil der være nye smagsindtryk i hver en mundfuld.

Antal portioner
  • 3 fennikler (ca. 500 g)
  • 2½ spsk stødt koriander
  • 2 spsk stødt spidskommen
  • 8 hele nelliker
  • 1 kg skært lammebov i tern
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 6 små finthakkede fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 4 spsk honning
  • 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 3 dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
  • 2 uskrællede æbler i tynde både, fx ingridmarie (ca. 250 g)
  • 200 g rosiner
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • finthakkede friske mynteblade
  • finthakkede stilke af fennikler

Fremgangsmåde:

Hak fennikeltoppe og -stilke fint - gem det hver for sig. Skær resten af fenniklerne i mindre stykker. Rist de tørrede krydderier på en tør pande og knus dem i en morter. Bland lammekød, løg, hvidløg, og de knuste krydderier. Smelt smørret i en stor gryde og brun lammekødet heri. Tilsæt honning, citronskal, kanelstang og yoghurt og lad kødet koge ved svag varme i 30-40 min. under låg til det er næsten mørt. Kom groftskåret fennikel ved og kog det i ca. 10 min. eller til det er helt mørt. Vend æblebåde, rosiner, fennikeltoppe, salt, peber og citronsaft i retten og smag til.

Ved serveringen

Drys de finthakkede fennikelstilke og mynte over retten og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 44 %
Print