Fuglevildt

Her er et par tips til tilberedning af fuglevildt

Beskrivelse

Skær bryststykkerne fra and eller fasan og steg dem kort på panden, evt. omviklet med parmaskinke eller bacon. Èn and pr. person. Lad dem hvile indpakket som en bøf og skær dem i tynde skiver ved servering. Lår og skrog koges til fond, som bruges til en sauce; tilsat balsamico, timian og smør. Til sidst en håndfuld brombær måske. Tilbehør: Kvarte majroer (eller jordskokker) glaseret i smør, æblejuice og æbleeddike samt lidt sukker.

Jamie Olivers bedste andeopskrift er en langtidstegt gråand, der fyldes med en blanding af revet rabarber, ingefær, hvidløg, løg og frisk salvie. Ænderne bliver meget sprøde, og skyen i bunden af fadet er fantastisk. Langtidsstegning foregår ved 160-170 grader i mindst 2 timer - man kan evt. brune kødet ved 180 grader først. Kødet bliver ikke rosa, men gennemstegt og saftigt. Pasta med parmesan er fint til.

En anden populær Jamie-opskrift er med andebryst, lynstegt i wok med sukkerærter, appelsinfileter og grønne asparges. Der kan bruges berberiandebryst eller gråandebryst.