Karklud

Afsæt en køkkenskuffe til rene karklude og viskestykker, så de er lige ved hånden. Køb et lager af karklude og gør det til en vane at tage en ren karklud frem, hver dag efter aftensmaden. Den snavsede skal så tørre og med i den almindelige tøjvask.

Beskrivelse

En karkluder god grobund for bakterier, fordi den er fugtig og ofte indeholder madrester, som bakterierne kan leve af og dermed formere sig.  

Eksempler

Karklude og køkkenrulle

1. Skift karkluden hver dag

2. Skyl karkluden i varmt vand efter brug

3. Hæng den til tørre – udbredt - et luftigt sted

4. Vask karklude ved 60º C

5. Brug køkkenrulle til at tørre kødsaft op

6. Brug køkkenrulle til at fjerne jord og andet snavs

7. Brug køkkenrulle til at tørre spild op fra gulvet

8. Brug køkkenrulle til rengøring af køkkenvasken

Forbehold

Karklude skal vaskes ved 60º C.

Kilder

Karolines Køkken