Mængder pr. person

Som udgangspunkt regner vi med følgende, rensede og skrællede mængder pr. person, hvis ikke andet står nævnt i opskrifterne:

Beskrivelse

Kød og fisk pr. person

I opskrifterne til hverdagsmad beregner vi 100 - 150 g kød eller fisk.

Mængden af tilbehør pr. person

250 g kartofler
80 g rå ris (ca. 1 dl)
75 g tørret fuldkornspasta eller 100 g tørret hvid pasta 
125 g frisk pasta

150 g grønsager
130 g blandet salat (fx icebergsalat, tomat og agurk)
75 g grøn salat (fx icebergsalat og hovedsalat)

60 g groft brød til middag/frokost
50 g flute til middag/frokost
25 g groft brød til forret
25 g flute til forret.
3/4-1 dl sauce
ca. 25 g ost som drys, fx PastaOst
ca. 100 g ost som hovedret, fx ret med hytteost

Tips og tricks

fuldkornspasta">Fuldkornspasta er sundere end alm. hvid pasta. Hvis du bruger fuldkornspasta, kan du opleve, at I ikke kan spise helt den samme mængde, fordi fuldkorn mætter mere.

Kilder

Karolines Køkken