Grønne asparges

Asparges er en stængelgrønsag og i familie med fx rabarber, bladselleri og fennikel.

Udseende

De bedste asparges har en fast stængel og et fyldigt hoved.

Oprindelse

Hvor vi tidligere hovedsagligt spiste hvide asparges, har de grønne asparges vundet stadig større indpas, siden de første gang blev præsenteret i 1960'erne. De grønne asparges høstes over jorden, mens de hvide dyrkes i jordvolde, hvor de underjordiske skud høstes med håndkraft.

Anvendelse

De grønne asparges er tynde, kan spises rå eller kogt 1-2 minutter og skal ikke skrælles.

Den nederste hårde del af stænglen skæres væk, og de grønne asparges kommes i kogende vand tilsat lidt salt. Kogetiden skal være ganske kort, så de ikke bliver bløde og mister smag. De grønne asparges kan anvendes i supper, som forret eller tilbehør, ledsaget af dressing eller saucer.

Tips og Tricks

Der kan komme liv i bløde og slappe asparges ved at skære roden af dem og komme dem i koldt vand i 30 minutter.

I stedet for at skære roden af asparges kan du knække roden af - den knækker altid der hvor det friske begynder.

Kilder

Karolines Køkken