Hvide asparges

I Danmark har de grønne asparges næsten overtaget markedet, men det er en skam, for de hvide asparges er en stor delikatesse. De er dyre, fordi de er tidkrævende at dyrke.

Udseende

Enderne må ikke se tørre og brune ud.

Oprindelse

De dyrkes især på Samsø.

Anvendelse

Hvordan tilbereder man hvide asparges?

Hvor længe skal hvide asparges koge? Hvide asparges skal skrælles tyndt med en kartoffelskræller og koges 5-6 minutter - til de er møre. Læg dem fladt i en stor sauterepande. Aspargeskogevandet bruges til sauce eller stuvning.

Hvide asparges skal tilberedes enkelt. Som forret fx overhældt med smeltet smør og et drys tør let salt ost, fx parmesan, samt frisk basilikum eller en anden krydderurt. Lune asparges er også lækre med noget salt som kapers, ansjoser eller grillet parmaskinke. Endelig kan smagen komme til sin ret ved at bruge friske, hvide asparges i en tærte eller omelet, bagt med smør og en mild ost.

Hvide asparges på dåse eller glas er naturligvis et produkt, der ikke har meget med friske asparges at gøre. Dåseproduktet kan dog bruges i traditionelle retter som tarteletter med høns i asparges, hvor smagen af saltlage næsten hører sig til.

Video

Kilder

Karolines Køkken