Geldannende frøspirer

Geldannende frø omfatter karse, chia, hørfrø, radise, boghvede uden skaller og enkelte typer sennep. Denne type er vanskeligere at dyrke end de øvrige typer.
Geldannende frøspirer

Anvendelse

Geldannende frø skal maksimalt ligge i blød i 20-30 minutter. Ligger de i længere tid, risikerer du, at de suger for meget væske, hvilket får dem til lettere at gå i fordærv under dyrkningen.

Disse frø danner ved kontakt med vand en geléagtig hinde, som omgiver frøet under hele dyrkningen. På grund af denne hinde har de brug for ekstra god luftventilation under dyrkningen. Manglende ilt resulterer nemlig i, at de rådner.

Geldannende frø kræver ikke så megen plads i beholderen, hvis du kun dyrker dem, til de sætter en lille spire. Dyrkes de, til de sætter blade, forøger de størrelsen med op til 12 gange. Dyrkningstiden er 4-8 dage.

Under væksten skal de geldannende frø skylles mindst 4 gange dagligt med friskt, køligt vand. Duft til dem ved hver skylning. De skal have en frisk duft, men den må godt være lidt kraftig.

Spirerne er mest næringsrige, når de har sat blade. Hørfrø smager dog ikke specielt godt, hvis de dyrkes, til de sætter blade.

Geldannende frøspirer