Bulgur 1 dl 70 g1 spsk11 g
Byggryn, fine 1 dl55 g1 spsk8 g
Byggrun, mellemfine 1 dl60 g1 spsk9 g
Cornflakes 1 dl55 g1 spsk9,5 g1 tsk3 g
**Fuldkornsmel ** 1 dl60-65 g
Grahamsmel 1 dl60 g
Havregryn, grov 1 dl40 g1 spsk6 g1 tsk2 g
Havregryn, hvedekim 1 dl30 g1 spsk5 g
Havreklid 1 dl58 g1 spsk11 g
Hirseflager 1 spsk7,5 g1 tsk2,5 g
Hirse/boghvede, hel 1 dl80 g
Hvedekerner, knækkede 1 dl65 g
Hvedeklid 1 dl15-50 g
Hvedemel 1 dl55-60 g1 spsk9 g1 tsk3 g
Hørfrø 1 dl65 g1 spsk11 g1 tsk3,5 g
Kartoffelmel 1 dl70 g1 spsk12 g1 tsk4,2 g
Kokosmel 1 dl35 g1 spsk6 g1 tsk2 g
Majsmel 1 dl50 g1 spsk8 g1 tsk2,5 g
Majsstivelse 1 dl50 g1 spsk8 g1 tsk2,7 g
Mannagryn/semuljegryn 1 dl70 g1 tsk11 g
Pasta/durummel 1 dl75 g
Rasp 1 dl48 g1 spsk8 g1 tsk2,5 g
Ris til grød/løse ris 1 dl75 g
Rismel 1 dl65 g1 spsk10 g1tsk3,5 g
Rugkerner, knækkede 1 dl59 g
Rugmel 1 dl50-55 g1 spsk8 g1 tsk2,7 g
Sagogryn 1 dl67 g1 spsk10,5 g
Sesamfrø 1 dl60 g1 spsk10 g1 tsk3,5 g
Sigtemel 1 spsk8,5 g1 dl50-55 g1 tsk2,8 g
Saucejævner 1 spsk8 g
Solsikkekerner 1 dl50 g1 spsk10 g1 tsk3,5 g
Speltkerner, parboiled 1 dl80 g
Trekornsblanding 1 dl80 g
Vilde ris 1 dl65 g