Løg- og æblekompot
60+ min

Løg- og æblekompot

Uundværligt til det komplette ostebordet.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Løg- og æblekompot

Uundværligt til det komplette ostebordet.

Antal portioner
  • 5 zittauerløg i papirtynde halve ringe
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • 7 hele nelliker
  • 1½ spsk honning, fx lynghonning
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 uskrællet æble i meget tynde både, fx coxorange

Tilbehør

  • 300 g landbrød

Fremgangsmåde:

Vend løg og salt sammen i en skål og stil det tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Hæld det kogende vand over løgene og lad dem stå i ca. 2 min. Kom løgene i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad løgene dryppe godt af. Knus en af nellikerne - evt. i en morter. Rør den knuste og de hele nelliker, honning og eddike sammen i en skål. Vend løg og æble i og stil kompotten tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Ved serveringen

Skær osten i pæne stykker og anret dem på tallerkener. Læg lidt løg- og æblekompot på hver tallerken. Server resten af kompotten i en skål ved siden af.

Tips

En iskold ost smager ikke af ret meget, så tag osten ud af køleskabet 1-2 timer før serveringen. Den mellemlagrede gule ost, kan erstattes af en mild.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 47 %
Print