Løg- og æblekompot - Opskrifter - Arla

Løg- og æblekompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Uundværligt til det komplette ostebordet.

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 zittauerløg i papirtynde halve ringe
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • 7 hele nelliker
  • 1½ spsk honning, fx lynghonning
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 uskrællet æble i meget tynde både, fx coxorange
  • 200 g Castello® Danablu 50+
  • 250 g Castello Tistrup® ML 24% (45+)

Tilbehør

  • 300 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Vend løg og salt sammen i en skål og stil det tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Hæld det kogende vand over løgene og lad dem stå i ca. 2 min. Kom løgene i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad løgene dryppe godt af. Knus en af nellikerne - evt. i en morter. Rør den knuste og de hele nelliker, honning og eddike sammen i en skål. Vend løg og æble i og stil kompotten tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Ved serveringen

Skær osten i pæne stykker og anret dem på tallerkener. Læg lidt løg- og æblekompot på hver tallerken. Server resten af kompotten i en skål ved siden af.

Tips

En iskold ost smager ikke af ret meget, så tag osten ud af køleskabet 1-2 timer før serveringen. Den mellemlagrede gule ost, kan erstattes af en mild.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: