Løgblinis og æblesellerikompot
45 min

Løgblinis og æblesellerikompot

Blinis eller vegetarbøffer - brug dem som du vil, de er gode som begge dele.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Løgblinis og æblesellerikompot

Blinis eller vegetarbøffer - brug dem som du vil, de er gode som begge dele.

Antal portioner

Løgblinis - ca. 16 stk.

  • 25 g smør

Æblesellerikompot

  • 4 dl æblemost eller æblejuice
  • 3 uskrællede æbler i både, fx ingrid marie
  • 1 knoldselleri i stave
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Tilbehør

  • 240 g rugbrød

Fremgangsmåde:

Løgblinis

Bland alle ingredienserne og stil "farsen" tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Læg 8 små bunker "fars" (a ca. 1½ spsk) i panden og tryk dem lidt flade. Steg de 8 løgblinis ved jævn varme i ca. 12 min. - vend dem af og til. Tag de stegte blinis op og hold dem varme. Steg de sidste 8 løgblinis i resten af smørret.

Æblesellerikompot

Hæld imens æblemosten i en gryde og bring mosten i kog. Kog æblemosten ved kraftig varme i ca. 10 min. til den næsten er kogt væk. Kom æblebåde og selleristave i gryden og kog dem i siruppen i ca. 4 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,1 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 26 %
Print