Løgkompot - til stærk ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

Savner du noget lækkert til ostetallerknen? Så prøv, løgkompot - til stærk ost. Kompotten kombinerer rødløg og forårlsløg med sødmen fra honning, syrligheden fra citron og det skarpe fra snaps. Glæd dig.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 rødløg i tynde både
  • 8 forårsløg i strimler og stykker
  • 2½ spsk honning
  • 10 sorte peberkorn
  • fintstrimlet skal af 1 citron (usprøjtet)
  • 2 tsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 4 spsk snaps, fx brøndum

Hertil

  • 450 g stærk gul ost, fx Castello Tistrup® 26% (45+) XL
  • 100 g ristede, saltede cashewnødder

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom de to slags løg i en lille gryde sammen med honning, peberkorn, citronskal og -saft. Damp blandingen ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Vend i løgkompotten 1-2 gange. Tag gryden af varmen og tilsæt snaps. Kom løgkompotten i en skål og stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Skær osten i skiver og anret dem på et fad sammen med løgkompot (uden lage) og cashewnøddekerner.

Drikkevarer

Øl og snaps.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 4 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: