Luftige urteris
1 timer

Luftige urteris

Risene er kogt med krydderier, masser af krydderurter og kartofler. Passer godt til fisk.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Luftige urteris

Risene er kogt med krydderier, masser af krydderurter og kartofler. Passer godt til fisk.

Antal portioner
  • 1½ liter vand
  • 1½ dl grofthakkede krydderurter, fx dild, persille og korianer
  • 1 tsk madraskarry
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1 spsk groft salt
  • 320 g basmatiris (ca. 4 dl)
  • 3 kartofler
  • 1 dl vand
  • 50 g smør

Fremgangsmåde:

Bring vand, krydderurter, karry, gurkemeje og salt i kog i en gryde. Kom risene i det kogende vand og kog dem uden låg i ca. 7 min. Hæld risene i en sigte og lad dem dryppe af.

Skræl imens kartoflerne og skær dem i skiver. Lad 2/3 af smørret smelte, ved svag varme i en teflonbelagt sauterpande eller gryde. Dæk bunden med kartoflerne og hæld vandet på. Tilsæt de afdryppede ris og lav små huller i risene, fx med skaftet af en grydeske. Fordel resten af smørret over risene. Kog risene ved svag til jævn varme og under låg i ca. ½ time.

Ved serveringen

Vend risene up på et stort fad. Server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 24 %
Print