Luftige urteris - Opskrifter - Arla

Luftige urteris

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Risene er kogt med krydderier, masser af krydderurter og kartofler. Passer godt til fisk.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ liter vand
  • 1½ dl grofthakkede krydderurter, fx dild, persille og korianer
  • 1 tsk madraskarry
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • 1 spsk groft salt
  • 320 g basmatiris (ca. 4 dl)
  • 3 kartofler
  • 1 dl vand
  • 50 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand, krydderurter, karry, gurkemeje og salt i kog i en gryde. Kom risene i det kogende vand og kog dem uden låg i ca. 7 min. Hæld risene i en sigte og lad dem dryppe af.

Skræl imens kartoflerne og skær dem i skiver. Lad 2/3 af smørret smelte, ved svag varme i en teflonbelagt sauterpande eller gryde. Dæk bunden med kartoflerne og hæld vandet på. Tilsæt de afdryppede ris og lav små huller i risene, fx med skaftet af en grydeske. Fordel resten af smørret over risene. Kog risene ved svag til jævn varme og under låg i ca. ½ time.

Ved serveringen

Vend risene up på et stort fad. Server straks.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: