Lun brie i glas til svampechutney

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Skøn dessert til en køligeftermiddag eller aften - server med sprød ristet rugbrød.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Svampechutney

  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl blommeeddike eller balsamicoeddike
  • 225 g champignoner i skiver
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk rosmarinkvist

Tilbehør

  • 150 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Svampechutney

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte ved kraftig varme og uden omrøring i 5-6 min. Hæld forsigtigt eddiken i det smeltede sukker og tilsæt champignoner, salt og peber. Kog svampene ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min., til sukkeret er smeltet igen. Skru op til kraftig varme og kog i yderligere ca. 1 min. Lad svampechutneyen køle af.

Skær osten i 4 lige store stykker og fordel dem i sylteglassene. Dyp rosmarinkvistene i vand og læg en kvist i hvert glas. Stil glassene på en bageplade, skru låg på og lun de 4 stykker ost midt i ovnen.

Fordel svampechutneyen i små skåle og stil skålene på 4 tallerkener. Stil et varmt glas på hver tallerken. Lad osten hvile ca. 5 min. inden serveringen, så varmen fordeler sig.

Luning

Ca. 15 min. ved 100°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Et magisk vinvalg til denne osteanretning vil være en god champagne "brut", meget gerne så gammel/lagret som muligt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost

Andre gode forslag