Lun brie i glas til svampechutney

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Skøn dessert til en køligeftermiddag eller aften - server med sprød ristet rugbrød.

Ingredienser

Antal portioner

Svampechutney

  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl blommeeddike eller balsamicoeddike
  • 225 g champignoner i skiver
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk rosmarinkvist

Tilbehør

  • 150 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Svampechutney

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte ved kraftig varme og uden omrøring i 5-6 min. Hæld forsigtigt eddiken i det smeltede sukker og tilsæt champignoner, salt og peber. Kog svampene ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min., til sukkeret er smeltet igen. Skru op til kraftig varme og kog i yderligere ca. 1 min. Lad svampechutneyen køle af.

Skær osten i 4 lige store stykker og fordel dem i sylteglassene. Dyp rosmarinkvistene i vand og læg en kvist i hvert glas. Stil glassene på en bageplade, skru låg på og lun de 4 stykker ost midt i ovnen.

Fordel svampechutneyen i små skåle og stil skålene på 4 tallerkener. Stil et varmt glas på hver tallerken. Lad osten hvile ca. 5 min. inden serveringen, så varmen fordeler sig.

Luning

Ca. 15 min. ved 100°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Et magisk vinvalg til denne osteanretning vil være en god champagne "brut", meget gerne så gammel/lagret som muligt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost