Lun brie i glas til svampechutney

Bedømmelse

(0 vurderinger)

30 min

Skøn dessert til en køligeftermiddag eller aften - server med sprød ristet rugbrød.

Ingredienser

Antal portioner

Svampechutney

  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl blommeeddike eller balsamicoeddike
  • 225 g champignoner i skiver
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Tilbehør

  • 150 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Svampechutney

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte ved kraftig varme og uden omrøring i 5-6 min. Hæld forsigtigt eddiken i det smeltede sukker og tilsæt champignoner, salt og peber. Kog svampene ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min., til sukkeret er smeltet igen. Skru op til kraftig varme og kog i yderligere ca. 1 min. Lad svampechutneyen køle af.

Skær osten i 4 lige store stykker og fordel dem i sylteglassene. Dyp rosmarinkvistene i vand og læg en kvist i hvert glas. Stil glassene på en bageplade, skru låg på og lun de 4 stykker ost midt i ovnen.

Fordel svampechutneyen i små skåle og stil skålene på 4 tallerkener. Stil et varmt glas på hver tallerken. Lad osten hvile ca. 5 min. inden serveringen, så varmen fordeler sig.

Luning

Ca. 15 min. ved 100°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 33 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Et magisk vinvalg til denne osteanretning vil være en god champagne "brut", meget gerne så gammel/lagret som muligt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost