Lun quinoa med stegt kylling og hytteostmayo

Bedømmelse

(46 vurderinger)

30 min

Hytteostmayo....hvad er nu det? Det er hytteost blendet helt glat sammen med æg, salt og lidt eddike, så det bliver lidt a la mayonnaise, bare meget lettere. Værd at prøve!

Ingredienser

Antal portioner

Hytteostmayo

  • 240 g sort quinoa
  • 6 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 4 tsk rapsolie
  • 400 g rensede kyllingeinderfileter
  • ¼ tsk groft salt
  • 8 stilke bladselleri i stave
  • 2 røde peberfrugter i strimler
  • 6 forårsløg i 5 cm stykker
  • ¾ tsk groft salt
  • 3 spsk hakkede blade af bladselleri

Sådan gør du

Sådan gør du

Hytteostmayo

Kom hytteost, æg, pesto, eddike og salt i en foodprocessor eller hurtighakker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til det er glat. Stil mayo'en tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte.

Lad imens 2 tsk af olien blive varm i en pande. Brun kyllingekødet ca. 1 min. på hver side og steg det derefter ved svag varme i ca. 5 min. - vend af og til. Drys med salt, tag kødet op og hold det varmt. Lad resten af olien blive varm. Steg bladselleri, peberfrugter og forårsløg ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Vend quinoa og salt i de stegte grøntsager, smag til og kom dem i en skål. Vend kyllingekødet i bladselleriblade og læg det på toppen af quinoaen. Server straks sammen med hytteostmayo.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,4 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: