Lun rodfrugtsalat med grapefrugt
45 min

Lun rodfrugtsalat med grapefrugt

De røde grapefrugter har en herlig kombination af syrlighed, sødme og bitterhed. Det klæder rodfrugterne særdeles godt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun rodfrugtsalat med grapefrugt

De røde grapefrugter har en herlig kombination af syrlighed, sødme og bitterhed. Det klæder rodfrugterne særdeles godt.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 1 skinkemignon
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 kviste frisk timian
  • 1 dl vand
  • 2 røde grapefrugter

Rodfrugter med cremet sky

  • 1½ liter romainesalat revet i grove stykker

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun skinkemignonen på alle sider ca. 3 min. i alt og drys med salt og peber. Tilsæt timiankviste og vand. Braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - vend af og til. Mål med et stegetermometer mignonens centrumstemperatur, den skal være ca. 65°. Tag skinkemignonen op og hold den varm. Gem skyen i panden.

Skær imens skal og hinder af grapefrugterne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs grapebådenes hinder så fileterne løsnes uden at hinderne følger med - gem 3 spsk saft.

Rodfrugter med cremet sky

Bring skyen i kog sammen med fløde, grapesaft, sukker, salt og peber. Tilsæt rodfrugterne og kog dem ved kraftig varme i ca. 4 min. - rør af til.

Ved serveringen

Skær skinkemignonen i skiver. Anret lagvis i et dybt fad: Groftrevet salat, kød, grapefrugter og rodfrugter med cremet sky. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 24 %
Print