Lun salat med kartofler og æbler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Æblecidereddike giver en aromatisk, frisk og syrlig smag, uden at være skarp.

Ingredienser

Antal portioner

Peberrodsdressing

  • 500 g små skrubbede kartofler i halve
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dåse røde kidneybønner (ca. 420 g)
  • 200 g frosne majskerner - eller fra dåse
  • 1 liter fintstrimlet hjertesalat
  • 3 uskrællede æbler i halve, tynde skiver, fx elstar

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Peberrodsdressing

Rør fløde, eddike, peberrod, salt og peber sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag dressingen til - den skal være kraftig.

Kom imens kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Skyl bønnerne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom bønner og majs i gryden til kartoflerne og kog i yderligere ca. 2 min., til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og vend peberrodsdressingen i.

Anret de lune grøntsager lagvis med hjertesalat og æblebåde. Server straks den lune salat med brød til.

Tip

Den lune salat smager dejligt sammen med røget kød, fx mørbrad.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: