Lun tærte med ost og broccoli
60+ min

Lun tærte med ost og broccoli

Smager dejligt både varm og kold - god til madpakken dagen derpå.
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun tærte med ost og broccoli

Smager dejligt både varm og kold - god til madpakken dagen derpå.

Antal portioner

Dej

  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel
  • 1½ spsk vand

Fyld

Tilbehør

  • 300 g revne gulerødder
  • 300 g ærter
  • 300 g majskerner
  • 360 g grovbrød

Fremgangsmåde:

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet, til det ligner revet ost. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå ¾ op af formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag bunden midt i ovnen.

Fyld

Bring broccoli og vand i kog i en lille gryde. Kog ved jævn varme og uden låg i ca. 2 min. Vend broccolien en gang under kogningen og hæld den til afdrypning i en sigte. Hæld osteternene til afdrypning i en sigte. Pisk mælk, æg, oregano, salt og peber sammen.

Fordel broccoli og ostetern i den forbagte bund. Hæld æggeblandingen over og bag tærten midt i ovnen. Tag tærten ud efter ½ time, drys med ost og bag den færdig de sidste 15 min. - eller til osten er gylden.

Forbagning

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 68,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 38 %
Print