Lun tomatsalat med to slags bønner
45 min

Lun tomatsalat med to slags bønner

Grønne bønner og kidneybønner får følgeskab af lune bagte tomater, sprøde croutoner og smeltet ost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun tomatsalat med to slags bønner

Grønne bønner og kidneybønner får følgeskab af lune bagte tomater, sprøde croutoner og smeltet ost.

Antal portioner

Bagte tomater

  • 750 g små blommetomater på stilk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 500 g rensede grønne bønner
  • 1 dåse kidneybønner (ca. 400 g)

Ostecroutoner

  • 1 spsk rapsolie
  • 2 dl blade af bredbladet persille
  • ½ tsk groft havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Bagte tomater

Skyl tomaterne og fordel dem i en lille bradepande. Drys med salt og peber og bag tomaterne midt i ovnen. Tag tomaterne ud og lad dem køle lidt af.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt de grønne bønner og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. Hæld imens kidneybønnerne i en sigt og brus dem over med koldt vand. Kom kidneybønnerne i gryden og kog i yderligere ca. ½ min. Lad alle bønnerne dryppe af i sigten.

Ostecroutoner

Del brødet i mindre bidder og læg dem på et stykke bagepapir. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og stil den øverst i ovnen. Tag brødet ud af ovnen efter ca. 7 min. Bland ost, oregano og salt og fordel osten på brødet. Gratiner croutonerne midt i ovnen, til osten er smeltet.

Ved serveringen

Kom de 2 slags bønner og de lune tomater i et dybt fad. Dryp med olie og fordel persillebladene på den lune salat. Drys med salt og peber og server straks sammen med ostecroutonerne.

Bagning af tomater

Ca. 15 min. ved 225°.

Gratinering af ostecroutoner

Ca. 9 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 28 %
Print