
Lune indbagte æbler til ost
60+ min
Sprødt og anderledes tilbehør til ostedesserten - også velegnet som tilbehør til vaniljeis.
Ingredienser
Orly-dej
- 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
- ½ tsk stødt kanel
- 1 tsk sukker
- 1 æggeblomme
- 1 dl pilsnerøl
- ½ dl vand - lillefingervarmt
- 2 spsk rapsolie
- 1 æggehvide
- 2 liter fritureolie - til stegning af æbler
- 3 uskrællede røde æbler i tynde både, fx ingridmarie
- 1 spsk sukker
-
125 g Castello® Blue økologisk
- 1 spsk sukker
- ½ tsk stødt kanel
Pynt
- frisk pebermyntekvist
Sådan gør du
Sådan gør du
Orly-dej
Pisk mel, kanel, sukker, æggeblomme, øl, vand og olie sammen til en glat dej. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.
Varm olien op i en stor dyb gryde - ved jævn varme. Kom en bid franskbrød i olien. Bliver brødet gyldent har olien den rette temperatur.
Drys æblebådene med sukker. Dyp æblerne i dejen og kom dem i olien - 6-8 ad gangen. Steg dem i ca. 1½ min. - vend dem et par gange. Tag de indbagte æblestykker op og læg dem på fedtsugende papir. Hold dem varme.
Ved serveringen
Anret osten på tallerkener sammen med lidt af de varme, indbagte æbler drysset med en blanding af sukker og kanel. Server resten af æblerne til.
Tip
De indbagte æbler kan også spises med fx vaniljeflødeis.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 9090 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 5,6 g
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 36 %
- Fedt: 57 %