Lune indbagte æbler til ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Sprødt og anderledes tilbehør til ostedesserten - også velegnet som tilbehør til vaniljeis.

Ingredienser

Antal portioner

Orly-dej

  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1 tsk sukker
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl pilsnerøl
  • ½ dl vand - lillefingervarmt
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 æggehvide
  • 2 liter fritureolie - til stegning af æbler
  • 3 uskrællede røde æbler i tynde både, fx ingridmarie
  • 1 spsk sukker

Pynt

  • friske pebermyntekviste

Sådan gør du

Sådan gør du

Orly-dej

Pisk mel, kanel, sukker, æggeblomme, øl, vand og olie sammen til en glat dej. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.

Varm olien op i en stor dyb gryde - ved jævn varme. Kom en bid franskbrød i olien. Bliver brødet gyldent har olien den rette temperatur.

Drys æblebådene med sukker. Dyp æblerne i dejen og kom dem i olien - 6-8 ad gangen. Steg dem i ca. 1½ min. - vend dem et par gange. Tag de indbagte æblestykker op og læg dem på fedtsugende papir. Hold dem varme.

Ved serveringen

Anret osten på tallerkener sammen med lidt af de varme, indbagte æbler drysset med en blanding af sukker og kanel. Server resten af æblerne til.

Tip

De indbagte æbler kan også spises med fx vaniljeflødeis.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 57 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: