Lynbrød med sesam

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

Med blot en halv times hævetid kan du lynhurtigt servere nybagt brød, fx til en kop eftermiddagste.

Ingredienser

Antal portioner

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Pynt

  • 2 spsk sesamfrø

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk. Hæld det i en skål og rør tykmælk i. Rør gær i og tilsæt sukker, salt, og mel. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt det godt sammen. Del dejen i to stykker og slå dem "let" flade. Læg dejstykkerne på en plade med bagepapir. Læg et fugtigt klæde over - og lad dejen hæve i ca. ½ time. Pensl brødene med æg og drys med sesamfrø. Bag lynbrødet midt i ovnen. Server brødene lune eller evt. ristet dagen efter.

Tip

Spis det nybagte brød som her, med skiver af Klovborg og agurk.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 13 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: