Lynbrød med sesam

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

Med blot en halv times hævetid kan du lynhurtigt servere nybagt brød, fx til en kop eftermiddagste.

Ingredienser

Antal portioner

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Pynt

  • 2 spsk sesamfrø

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk. Hæld det i en skål og rør tykmælk i. Rør gær i og tilsæt sukker, salt, og mel. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt det godt sammen. Del dejen i to stykker og slå dem "let" flade. Læg dejstykkerne på en plade med bagepapir. Læg et fugtigt klæde over - og lad dejen hæve i ca. ½ time. Pensl brødene med æg og drys med sesamfrø. Bag lynbrødet midt i ovnen. Server brødene lune eller evt. ristet dagen efter.

Tip

Spis det nybagte brød som her, med skiver af Klovborg og agurk.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 13 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: