Lynbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

45 min

Lynbrød er nemt at lave og giver et lækkert resultat. De ristede solsikkekerner og hørfrø giver brødet en herlig smag.

Ingredienser

Antal portioner

  • 60 g solsikkekerner (ca. 1 dl)
  • 3 spsk hørfrø
  • ¼ liter mælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 275 g hvedemel (ca. 4¾ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom solsikkekerner og hørfrø i en kold pande. Skru op til kraftig varme og rist kernerne under omrøring i ca. 3 min. Kom mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og de ristede, varme kerner. Kom melet i og slå dejen godt sammen. Fordel den i en lille, smurt bradepande (ca. 4 x 18 x 25 cm). Bag lynbrødet midt i ovnen.

Tip

I stedet for solsikkekerner og hørfrø kan man anvende de samme mængder af henholdsvis græskarkerner og sesamfrø.

Bagetid

Sæt brødet i en kold ovn - indstil på 225° og bag i ca. 20 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,6 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: