Lynbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

45 min

Lynbrød er nemt at lave og giver et lækkert resultat. De ristede solsikkekerner og hørfrø giver brødet en herlig smag.

Ingredienser

Antal portioner

  • 60 g solsikkekerner (ca. 1 dl)
  • 3 spsk hørfrø
  • ¼ liter mælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 275 g hvedemel (ca. 4¾ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom solsikkekerner og hørfrø i en kold pande. Skru op til kraftig varme og rist kernerne under omrøring i ca. 3 min. Kom mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og de ristede, varme kerner. Kom melet i og slå dejen godt sammen. Fordel den i en lille, smurt bradepande (ca. 4 x 18 x 25 cm). Bag lynbrødet midt i ovnen.

Tip

I stedet for solsikkekerner og hørfrø kan man anvende de samme mængder af henholdsvis græskarkerner og sesamfrø.

Bagetid

Sæt brødet i en kold ovn - indstil på 225° og bag i ca. 20 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,6 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: