Makkermarengs
60+ min

Makkermarengs

Marengslagkager med nødder, appelsiner og chokoladeflødeskum er da skønt!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Makkermarengs

Marengslagkager med nødder, appelsiner og chokoladeflødeskum er da skønt!

Opskriften gælder for 10 personer

Nøddemarengs

  • 3 æggehvider (ca. 1 dl)
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 150 g hakkede hasselnøddekerner

Fyld

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Nøddemarengs

Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje. Vend hasselnødderne i. Tegn 30 cirkler (a ca. 7 cm i diameter) fordelt på 2 stykker bagepapir. Smør ca. 1½ spsk nøddemarengs ud i hver cirkel. Bag de små marengs midt i ovnen - til de er tørre og let gyldne. Træk bagepapiret med kagerne over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Løft forsigtigt kagerne af bagepapiret.

Fyld

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Kom chokoladesauce og fløde i en skål og pisk det til et let skum. Læg 3 nøddemarengskager sammen om chokoladeflødeskum og appelsinfileter. Gentag med resten af marengsene og server straks.

Tip

Nøddemarengs (uden fyld) kan opbevares i en tæt kagedåse til næste dag.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 52 %
Print