Malaysisk gullasch
30 min

Malaysisk gullasch

Spændende gullash med kylling inspireret af østen. God med ris og dampet broccoli.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Malaysisk gullasch

Spændende gullash med kylling inspireret af østen. God med ris og dampet broccoli.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 5 kyllingefileter i strimler
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • 2 spsk japansk sojasauce
  • 2 spsk østerssauce
  • 3 dl vand
  • 2½ spsk lys saucejævner
  • 6 forårsløg i mindre stykker

Dampet broccoli

  • 10 g smør
  • 1 lille fed hvidløg i tynde skriver
  • 400 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skriver
  • 1 dl grøntsagsbouillon

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled, fx basmatiris (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødløg, hvidløg og kyllingestrimler i ca. 2 min. Tilsæt ingefær, soja-, østerssauce og vand. Kog retten i ca. 1 min. Tag panden af varmen og tilsæt saucejævner under omrøring. Kog retten ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Tilsæt forårsløg og kog i ca. ½ min. Smag til.

Dampet broccoli

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg i ca. ½ min. og tilsæt broccoli og bouillon. Damp broccolien ved kraftig varme ca. 3 min. eller til vandet er fordampet. Kom den krydrede gullasch i en varm skål og server straks sammen med dampet broccoli og ris.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,2 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 14 %
Print