Mandel- og rabarberkage med flødeost
1 timer

Mandel- og rabarberkage med flødeost

En dejlig kage med marcipan og frugt, der kan varieres efter sæson.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mandel- og rabarberkage med flødeost

En dejlig kage med marcipan og frugt, der kan varieres efter sæson.

Antal portioner
  • 3 æg
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 50 g smør
  • 100 g grofthakkede mandler
  • 50 g hvedemel (ca. ¾ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g Buko® Naturel

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Riv marcipanen groft, og smelt smørret i en gryde. Kom det i æggemassen og rør det sammen indtil marcipanen er jævnt fordelt. Tilsæt hakkede mandler, mel og bagepulver. Tilsæt til sidst flødeosten og rør indtil osten er jævnt fordelt i massen.

Vend rabarberne i dejen. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 cm i diameter) og smør kanten. Hæld dejen heri og fordel de sidste 50 g flødeost med en teske på toppen. Bag kagen midt i ovnen og lad den køle let af på en bagerist.

Ved serveringen

Drys kagen med flormelis. Server straks sammen med jordbær og fraiche.

Tips

Kagen smager bedst lun.

Du kan også servere vaniljeis til eller flødeost rørt med vaniljesukker.

Kagen kan følge den danske frugtsæson - blot ved at skifte frugterne ud. Prøv fx at bruge blommer, pærer eller æbler i skiver.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 56 %
Print