Mandel- og rabarberkage med flødeost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

1 timer

En dejlig kage med marcipan og frugt, der kan varieres efter sæson.

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 æg
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 50 g smør
  • 100 g grofthakkede mandler
  • 50 g hvedemel (ca. ¾ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g Buko® flødeost naturel 25% Naturel

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Riv marcipanen groft, og smelt smørret i en gryde. Kom det i æggemassen og rør det sammen indtil marcipanen er jævnt fordelt. Tilsæt hakkede mandler, mel og bagepulver. Tilsæt til sidst flødeosten og rør indtil osten er jævnt fordelt i massen.

Vend rabarberne i dejen. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 cm i diameter) og smør kanten. Hæld dejen heri og fordel de sidste 50 g flødeost med en teske på toppen. Bag kagen midt i ovnen og lad den køle let af på en bagerist.

Drys kagen med flormelis. Server straks sammen med jordbær og fraiche.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Kagen smager bedst lun.
Du kan også servere vaniljeis til eller flødeost rørt med vaniljesukker.
Kagen kan følge den danske frugtsæson - blot ved at skifte frugterne ud. Prøv fx at bruge blommer, pærer eller æbler i skiver.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 56 %

Print

Kilde: