Mandelcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Luftig og glat mousse med smag af risalamande. Server med frisk frugt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 blade husblas
  • 150 g smuttede mandler
  • 4 dl skummetmælk
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 3 æggeblommer
  • 1 vaniljestang - kornene heraf
  • 1 æggehvide
  • 300 g grønne vindruer
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Blend mandlerne længe med skummetmælk, til det danner en helt jævn mandelmælk. Pisk sukker og æggeblommer grundigt i en gryde, tilsæt mandelmælk og vaniljekorn og varm langsomt op, til cremen tykner. Tag den af varmen. Smelt husblassen, med det vand der hænger ved, i den varme creme. Lad cremen køle af. Pisk æggehviden stiv og vend den i den afkølede creme. Fordel mandelcremen i portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer. Halver druerne, befri dem for stilke og kerner, og vend dem med sukker. Læg en skefuld af denne druesalat i en bunke øverst på hver mandelcreme lige inden servering.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: