Marengs med citrus
60+ min

Marengs med citrus

Søde marengs-reder med fyld af flødefraicheskum og syrlig citrus-curd og frugtsalat. Lav din egen citruscurd og nyd resten på fx brød - eller vælg den nemme løsning og køb en god færdiglavet én af slagsen.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marengs med citrus

Søde marengs-reder med fyld af flødefraicheskum og syrlig citrus-curd og frugtsalat. Lav din egen citruscurd og nyd resten på fx brød - eller vælg den nemme løsning og køb en god færdiglavet én af slagsen.

Antal portioner

Citrus-curd

  • 1 blad husblas
  • ½ dl friskpresset clementinsaft
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 6 æggeblommer
  • 1 æg
  • 125 g blødt smør i mindre stykker

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • ½ tsk eddike

Citrus-frugtsalat

  • 1 blodappelsin
  • 1 appelsin
  • 1 clementin
  • 1 citron
  • 2 spsk rørsukker
  • ¼ tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde:

Citrus-curd

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom clementin-, citronsaft og sukker i en lille tykbundet gryde. Varm det op til ca. 60°. Pisk æggeblommer og æg godt sammen. Hæld den varme citrussaft over æggene under kraftig piskning og hæld blandingen tilbage i gryden. Varm den op til 83° under stadig piskning. Tag citrusblandigen af varmen, tilsæt husblas og lad den køle til ca. 45°. Tilsæt smør og rør godt til citrus-curden er ensartet. Hæld den i en skål og lad den køle af ved stuetemperatur.

Marengs

Pisk æggehvider, sukker og eddike til en stiv marengs, hvor sukkeret er opløst - det tager 5 til 10 min. Kom marengsen i en sprøjtepose (eller en frysepose), klip et ca. 2 cm hul og sprøjt 8 bunde (á ca. 10 cm i diameter) ud på en plade med bagepapir. Kør 1 tsk citrus-curd rundt i hver bund - brug en tandstik eller spidsen af en teske. Sprøjt en yderring på hver marengsbund og lav striber i ringen med citrus-curd. Stil resten af citrus-curden på køl til servering. Bag marengs-rederne midt i ovnen. Sluk for ovnen og lad marengsene stå i ovnen ca. 1 time ved eftervarme. Lad dem køle af på en bagerist.

Citrus-frugtsalat

Skær fileter af alle citrusfrugterne (ca. 275 g i alt) på følgende måde: Skær skal og hinder af citrusfrugterne - følg frugternes form. Skær langs bådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Bland fileterne med sukker og vaniljepulver.

Fordel citrus-curd, flødefraicheskum og citrus-frugtsalat i marengs-rederne. Server straks.

Bagetid

1 time og 15 min. ved 100° - traditionel ovn.

Tips

Opbevar den resterende citrus-curd i køleskabet og brug den som smørrepålæg på brød eller som tilbehør til fx is eller pandekager.
Hvis du bruger friske æg, bliver der 3 overskydende æggehvider. Bag evt. flere marengsreder eller -toppe og opbevar dem i en kagedåse eller i fryseren. Æggehviderne kan også blandes med et helt æg og laves til omelet eller scrambled eggs.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 48 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Protein: 4 %
  • Fiber: 5,1 g
Print