Marengs spejlæg
60+ min

Marengs spejlæg

Lav et sødt "spejlæg" af hjemmebagt marengs serveret med letpisket flødeskum og et gult øje af lemoncurd eller marmelade. Super nemme at lave, sjove at se på og så smager den velkendte kombination af marengs og flødeskum som altid fantastisk!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marengs spejlæg

Lav et sødt "spejlæg" af hjemmebagt marengs serveret med letpisket flødeskum og et gult øje af lemoncurd eller marmelade. Super nemme at lave, sjove at se på og så smager den velkendte kombination af marengs og flødeskum som altid fantastisk!

Antal portioner
  • 2 æggehvider
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • ½ tsk eddike

Pynt

  • blå birkes

Fremgangsmåde:

Pisk æggehvider, sukker og eddike til en stiv marengs, hvor sukkeret er opløst - det tager 5 til 10 min. Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl (eller en frysepose, hvor du klipper et ca. 2 cm hul i hjørnet). Lav 8 tykke ringe (ca. 10 cm i diameter). Bag marengsringene midt i ovnen. Sluk for ovnen og lad marengsene stå ca. 1 time ved eftervarmen. Lad dem køle af på en bagerist.

Læg ringene på et fad eller anret dem enkeltvis på en tallerken. Pisk fløden til et let skum og fordel det i ringene. Læg en skefuld marmelade eller lemoncurd i midten, så det ligner en æggeblomme. Drys med blå birkes og server straks.

Bagetid

Ca. 1 time ved 100° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 43 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Alkohol: 3 %
  • Fiber: 1,8 g
Print