Marengs spejlæg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Lav et sødt "spejlæg" af hjemmebagt marengs serveret med letpisket flødeskum og et gult øje af lemoncurd eller marmelade. Super nemme at lave, sjove at se på og så smager den velkendte kombination af marengs og flødeskum som altid fantastisk!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 æggehvider
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • ½ tsk eddike

Pynt

  • blå birkes

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æggehvider, sukker og eddike til en stiv marengs, til sukkeret er opløst - det tager 5 - 10 min. Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle (eller en frysepose, hvor du klipper et ca. 2 cm hul i hjørnet). Lav 8 tykke ringe (ca. 10 cm i diameter). Bag marengsringene midt i ovnen. Sluk for ovnen og lad marengsene stå ca. 1 time ved eftervarmen. Lad dem køle af på en bagerist.

Læg ringene på et fad eller anret dem enkeltvis på en tallerken. Pisk fløden til et let skum og fordel det i ringene. Læg en skefuld marmelade eller lemoncurd i midten, så det ligner en æggeblomme. Drys med blå birkes og server straks.

Bagetid

Ca. 1 time ved 100° - traditionel ovn.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,8 g
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 43 %
  • Alkohol: 3 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag