Marengs spejlæg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Lav et sødt "spejlæg" af hjemmebagt marengs serveret med letpisket flødeskum og et gult øje af lemoncurd eller marmelade. Super nemme at lave, sjove at se på og så smager den velkendte kombination af marengs og flødeskum som altid fantastisk!

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 æggehvider
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • ½ tsk eddike

Pynt

  • blå birkes

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æggehvider, sukker og eddike til en stiv marengs, hvor sukkeret er opløst - det tager 5 til 10 min. Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl (eller en frysepose, hvor du klipper et ca. 2 cm hul i hjørnet). Lav 8 tykke ringe (ca. 10 cm i diameter). Bag marengsringene midt i ovnen. Sluk for ovnen og lad marengsene stå ca. 1 time ved eftervarmen. Lad dem køle af på en bagerist.

Læg ringene på et fad eller anret dem enkeltvis på en tallerken. Pisk fløden til et let skum og fordel det i ringene. Læg en skefuld marmelade eller lemoncurd i midten, så det ligner en æggeblomme. Drys med blå birkes og server straks.

Bagetid

Ca. 1 time ved 100° - traditionel ovn.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,8 g
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 43 %
  • Alkohol: 3 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: