Marinerede æbler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Skøn dessert for både børn og voksne med hjemmemarinerede æbler, æblesirup og kvark. Dejlig nemt og lækkert!

Ingredienser

Antal portioner

Æblesirup

  • 6 dl æblejuice
  • 150 g rørsukker (ca. 1¾ dl)
  • 4 hele stjerneanis
  • 3 uskrællede æbler, fx elstar

Dressing

Pynt

  • æblesirup
  • frisk citronmelisseblad

Tilbehør

  • 100 g sprøde småkager, fx specier

Sådan gør du

Sådan gør du

Æblesirup

Bring æblejuice, sukker og anis i kog i en tykbundet gryde.

Fjern stilk og blomst på æblerne. Halver dem på tværs og fjern forsigtigt kernehuset med en teske. Kom de halve æbler i den varme sukkerlage med snitfladen nedad. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 1 min. Tag æblerne op med en hulske og kom dem i en plasticpose til madlavning. Kog lagen videre ved jævn varme og uden låg i ca. 40 min. eller til der er ca. 2 dl æblesirup. Lad den varme sirup køle let af (ca. 10 min.). Hæld siruppen ned til æblerne og luk posen tæt. Lad dem marinere i køleskabet i ca. 2 timer. Vend posen efter ca. 1 time.

Dressing

Bland kvark med 2 spsk af den afkølede æblesirup og smag til.

Ved serveringen

Sæt de marinerede æbler på portionstallerkener. Kom lidt dressing i hvert æble og pynt med æblesirup og citronmelisseblade. Server resten af dressingen i en skål ved siden af.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 18 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: