Marinerede gulerødder med græskarkerner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Lun salat med en frisk smag af lime - server med brød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 gulerødder i korte stave
  • 1 liter kogende vand
  • 2 spsk græskarolie eller anden olie
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g græskarkerner (ca. 1 dl)
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 200 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom gulerødderne i en skål og hæld kogende vand over. Lad gulerødderne trække i ca. 2 min., hæld vandet fra og vend dem sammen med 1 spsk af græskarolien, limeskal, -saft, salt og peber. Lad gulerødderne marinere i ca. 15 min. og smag til.

Lad resten af olien blive varm i en pande. Rist græskarkernerne ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Lad græskarkernerne dryppe af på køkkenrulle og drys dem med salt.

Skær osten i tynde trekanter. Læg en bund af romainesalat i et fad. Fordel herpå de marinerede gulerødder, ost og de ristede græskarkerner. Læg limebåde på fadet og server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: