Marinerede gulerødder med græskarkerner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Lun salat med en frisk smag af lime - server med brød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 gulerødder i korte stave
  • 1 liter kogende vand
  • 2 spsk græskarolie eller anden olie
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g græskarkerner (ca. 1 dl)
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 200 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom gulerødderne i en skål og hæld kogende vand over. Lad gulerødderne trække i ca. 2 min., hæld vandet fra og vend dem sammen med 1 spsk af græskarolien, limeskal, -saft, salt og peber. Lad gulerødderne marinere i ca. 15 min. og smag til.

Lad resten af olien blive varm i en pande. Rist græskarkernerne ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Lad græskarkernerne dryppe af på køkkenrulle og drys dem med salt.

Skær osten i tynde trekanter. Læg en bund af romainesalat i et fad. Fordel herpå de marinerede gulerødder, ost og de ristede græskarkerner. Læg limebåde på fadet og server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: