Marinerede jordbær med grillet creme
60+ min

Marinerede jordbær med grillet creme

En enkel og lækker opskrift på marinerede jordbær (eller æbler) med grillet creme. Den søde frugt med den gyldne creme er en fryd, for både øjet og ganen.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marinerede jordbær med grillet creme

En enkel og lækker opskrift på marinerede jordbær (eller æbler) med grillet creme. Den søde frugt med den gyldne creme er en fryd, for både øjet og ganen.

Antal portioner

Marinerede jordbær

  • 225 g friske jordbær i kvarte
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk orangelikør
  • 1 dl vand
  • 3 spsk sukker
  • 3 stilke rabarber i tynde skiver (ca. 225 g)

Creme

Fremgangsmåde:

Marinerede jordbær

Kom jordbærrene i en skål og drys med sukker. Hæld likør over. Stil jordbærrene tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt rabarberne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 1 min. Hæld rabarberne til afdrypning i en sigte.

Creme

Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til et blødt flødeskum og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 45 minutter. Fordel de marinerede jordbær og de afkølede rabarber i 4 flade ovnfaste portionsskåle (ca. 12 cm i diameter). Rør cremen op og hæld den over frugterne. Grill desserten øverst i ovnen.

Variation – marinerede æbler med grillet creme

Bring 1 dl vand og 3 spsk sukker i kog i en gryde. Tilsæt 400 g skrællede æbler i både, fx ingrid marie. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 1 minut. Hæld æblerne til afdrypning i en sigte. Kom dem i en skål og hæld 2 spsk orangelikør over. Stil æblerne tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Lav desserten færdig med creme og grillning – ligesom de marinerede jordbær.

Grill

Ca. 1½ min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 48 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Protein: 4 %
  • Alkohol: 4 %
  • Fiber: 11,9 g
Print