Marinerede jordbær med grillet creme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

En enkel og lækker opskrift på marinerede jordbær (eller æbler) med grillet creme. Den søde frugt med den gyldne creme er en fryd, for både øjet og ganen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Marinerede jordbær

  • 225 g friske jordbær i kvarte
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk appelsinlikør
  • 1 dl vand
  • 3 spsk sukker
  • 3 stilke rabarber i tynde skiver (ca. 225 g)

Creme

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinerede jordbær

Kom jordbærrene i en skål og drys med sukker. Hæld likør over. Stil jordbærrene tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt rabarberne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 1 min. Hæld rabarberne til afdrypning i en sigte.

Creme

Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til et blødt flødeskum og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 45 minutter. Fordel de marinerede jordbær og de afkølede rabarber i 4 flade ovnfaste portionsskåle (ca. 12 cm i diameter). Rør cremen op og hæld den over frugterne. Grill desserten øverst i ovnen.

Variation – marinerede æbler med grillet creme

Bring 1 dl vand og 3 spsk sukker i kog i en gryde. Tilsæt 400 g skrællede æbler i både, fx ingrid marie. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 1 minut. Hæld æblerne til afdrypning i en sigte. Kom dem i en skål og hæld 2 spsk orangelikør over. Stil æblerne tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Lav desserten færdig med creme og grillning – ligesom de marinerede jordbær.

Grill

Ca. 1½ min.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 4 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag