Marineret blå ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

En smagseksplosion på ostetallerkenen.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ dl hvidvin, fx chardonay
  • 50 g rørsukker
  • 1 stjerneanis
  • 1 laurbærblad
  • 2 spsk hvid rom
  • 50 g gule rosiner
  • 125 g Castello® Danablu 50+ i skiver

Tilbehør

  • ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vin, sukker, anis og laurbær i kog i en lille gryde og kog lagen i ca. 6 min. Tag gryden af varmen og tilsæt rom og rosiner.

Læg osten i et fladt fad og hæld lagen over. Stil fadet tildækket i køleskabet i mindst 3 timer og gerne til dagen efter. Server den kolde marinerede ost sammen med ristet rugbrød.

Tips

Skær osten med en skarp, varm kniv, så den smuldrer mindst muligt.

Smuld fra osten kan gøre lagen lidt grumset.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 27 %
  • Alkohol: 6 %

Print

Kilde: