Marineret blå ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

En smagseksplosion på ostetallerkenen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ dl hvidvin, fx chardonay
  • 50 g rørsukker
  • 1 stjerneanis
  • 1 laurbærblad
  • 2 spsk hvid rom
  • 50 g gule rosiner
  • 125 g Castello® Danablu 50+ i skiver

Tilbehør

  • ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vin, sukker, anis og laurbær i kog i en lille gryde og kog lagen i ca. 6 min. Tag gryden af varmen og tilsæt rom og rosiner.

Læg osten i et fladt fad og hæld lagen over. Stil fadet tildækket i køleskabet i mindst 3 timer og gerne til dagen efter. Server den kolde marinerede ost sammen med ristet rugbrød.

Tips

Skær osten med en skarp, varm kniv, så den smuldrer mindst muligt.

Smuld fra osten kan gøre lagen lidt grumset.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 27 %
  • Alkohol: 6 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: