Marineret blå ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

En smagseksplosion på ostetallerkenen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ dl hvidvin, fx chardonay
  • 50 g rørsukker
  • 1 stjerneanis
  • 1 laurbærblad
  • 2 spsk hvid rom
  • 50 g gule rosiner
  • 125 g Castello® Danablu 50+ i skiver

Tilbehør

  • ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vin, sukker, anis og laurbær i kog i en lille gryde og kog lagen i ca. 6 min. Tag gryden af varmen og tilsæt rom og rosiner.

Læg osten i et fladt fad og hæld lagen over. Stil fadet tildækket i køleskabet i mindst 3 timer og gerne til dagen efter. Server den kolde marinerede ost sammen med ristet rugbrød.

Tips

Skær osten med en skarp, varm kniv, så den smuldrer mindst muligt.

Smuld fra osten kan gøre lagen lidt grumset.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 27 %
  • Alkohol: 6 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: