Marineret kyllingebryst med varm dressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Den lune, krydrede og fyldige dressing tilfører salaten et ekstra lækkert pift.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • 1 dl vand
  • 4 spsk risvinseddike
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 tsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 4 kyllingefileter

Salat

  • 200 g friske sukkerærter i tynde skrå strimler
  • 1 liter fintstrimlet romainesalat
  • ¾ liter hovedsalat i mindre stykker
  • 4 store, blå blommer i tynde både
  • 10 g smør
  • ¼ tsk groft salt

Varm dressing

  • 1 dl vand
  • 40 g koldt smør i små stykker

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled fx jasminris (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinade

Rør alle ingredienserne sammen. Rens kødet for evt. sener og hinder. Kom kyllingekødet i en frysepose og hæld marinaden ved. Luk posen tæt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 1½ time.

Salat

Anret sukkerærter, de 2 slags salat og blommer på 4 store tallerkener.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Tag kyllingestykkerne op (gem marinaden). Brun kyllingestykkerne ca. ½ min. på hver side ved kraftig varme. Skru ned til svag varme og steg stykkerne ca. 6 min. på hver side. Tag kødet af panden, drys med salt og lad kyllingestykkerne hvile tildækket i ca. 10 min.

Varm dressing

Fjern eventuelle kødstykker fra panden. Hæld marinaden i panden og tilsæt vandet. Kog blandingen i ca. ½ min. Tag panden af varmen og pisk det kolde smør i, lidt ad gangen. Smag dressingen til.

Ved serveringen

Skær hvert kyllingebryst i to stykker på skrå og anret dem på salaten. Dryp med lidt af dressingen og server resten i en skål ved siden af.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag