Middagssalat med hvide bønner og ost

Bedømmelse

(15 vurderinger)

45 min

En salat med gods i!

Ingredienser

Antal portioner
  • 160 g perlerug - polerede rugkerner (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dåse cannellinibønner, eller andre hvide bønner
  • ½ avocadoer i tern (ca. 100 g)
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 4 gulerødder i lange, tynde strimler
  • 2 finthakkede rødløg
  • 200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern - afdryppet Klassisk Salatost i tern
  • ½ liter romainesalat revet i grove stykker
  • 100 g rensede blåbær
  • ¼ tsk havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g groft brød - evt. ristet

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlerugen godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog rugperlerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Lad evt. perlerugen køle af.

Hæld bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend avocadoen med citronskal og -saft. Læg perlerug, bønner og avocado lagvis med gulerødder, løg, ost og salatblade. Drys med blåbær, salt og peber og server salaten med brød til.

Tip

Du kan erstatte blåbær med brombær eller med ferskner eller æbler i både.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 61,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: