Mikadopinde

Bedømmelse

(1 vurderinger)

60+ min

Brødstænger med lakrids og citronskal er lækre at have med i madpakken. Kan gemmes op til 3 dage - eller fryses.

Ingredienser

24 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 1 spsk knust engelsk lakrids
  • 3 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Pensling

  • sammenpisket æg

Tilbehør

  • 24 lakridsbånd

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med fx en grydeske. Dæk skålen med et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord, del den i 2 portioner, kom lakrids i den ene og citronskal i den anden. Ælt en portion af gangen og del den i 24 stykker. Tril hvert stykke til en tynd brødpind (ca. 30 cm lang) og læg dem på plader med bagepapir - 8 på hver plade. Lad dem efterhæve i ca. 15 min., pensl brødpindene og bag 2 plader ad gangen (på 2. og 4. rille i ovnen). Gentag med den sidste portion dej. Lad mikadopindene køle af på en bagerist. Bind et stykke lakridsbånd om mikadopindene med lakrids.

Tip

Mikadopindene kan gemmes i 3 dage. Lunes i ovnen. Ca. 5 min. ved 200°. Eller lunes direkte fra fryseren i ca. 10 min. ved 200°. Mikadopindene er gode til madpakken.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - varmluft.

Frysetip

Lun dem direkte fra fryseren i ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 20 %

Print

Kilde: