Mini fastelavnsboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(41 vurderinger)

60+ min

Små søde fastelavnsboller med fyld af marcipan og flødeskum

Ingredienser

30 boller pr. portion

Opskriften gælder for 1 portion

Dej

Fyld

Pynt

  • sigtet flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Smelt smørret, kom mælken i og varm op til 37°. Smuldr gæren i en stor skål, hæld mælken over, og rør til gæren er opløst. Tilsæt salt, kvark, kardemomme, sukker og det meste af melet. Ælt dejen godt i gennem - den skal være blank og smidig. Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. ½ time. Hæld dejen ud på et bord og form den til cirka 30 små runde boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i cirka 20 min. Pensl bollerne med æg, og bag dem midt i ovnen. Lad bollerne køle af på en rist under et viskestykke.

Fyld

Skær et låg af hver bolle, tag lidt af "indmaden" ud og bland det med marcipan og mælk. Læg fyldet tilbage i bollerne. Pisk fløden og læg lidt flødeskum på toppen af fyldet. Læg lågene på og sigt med lidt flormelis.

Tip

Mini fastelavnsbollerne kan også laves med safran. Tilsæt ca. ½ g safrantråde sammen med kvarken.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 250°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 40 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: