Mini mandelmuffins

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Søde små bastante minimuffins med tydelig smag af marcipan.. Server dem som godbidder til kaffen eller som en lille dessert.

Ingredienser

12 stk

Antal portioner

  • 100 g ren, rå marcipan
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • 40 g mandelmel (ca. ½ dl)
  • 40 g hvedemel (ca. ¾ dl)
  • 1 rødt æble i både

Pynt

  • sigtet flormelis

Tilbehør

  • 250 g jordbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smørret i små stykker. Pisk æggene let sammen og tilsæt dem lidt efter lidt - rør godt ind i mellem. Vend til sidst mandelmel og mel i. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Fordel dejen i 12 mini muffinsforme, brug evt. en sprøjtepose. Tryk en æblebåd lidt ned i massen, men så den stadig kan ses. Bag de små muffins midt i ovnen - til de er gyldne. Lad kagerne køle af.

Drys de små muffins med flormelis gennem en sigte. Server dem sammen med friske jordbær.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 175°.

Tips

Den ubagte dej kan opbevares i formene i fryseren. Optø dejen inden bagning. Æblebådene kan erstattes af anden moden frugt, fx pære, blomme eller mango. Server mini muffinsene med frugt eller bær, der er i sæson.

Frysetip

Lad kagerne tø inden bagning.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: