Hindbærmuffins med havregrynscrumble

Hindbærmuffins med havregrynscrumble

60+ min
Lækre svampede muffins med sprød havregrynscrumble på toppen. Disse skønne muffins at hurtige at bage og smager vidunderligt. De svampede muffins kan laves med både hindbær, brombær eller andre bær i sæson. Muffins med bær er en lækker 'tag-med' kage - så prøv disse nemme hindbærmuffins næste gang du skal have kage med på job, i skole eller i skoven.
https://www.arla.dk/opskrifter/hindbarmuffins-med-havregrynscrumble/

Sådan gør du

Bagetid:

20-25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Dej til muffins
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Rør smør og mælk heri.
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i æggeblandingen.
  • Kom store papirmuffinsforme i en fast muffinsform med 12 huller.
  • Fyld formene ⅔ op og fordel bærrene herpå. Tryk dem let ned i dejen.
Havregrynscrumble
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr melet heri sammen med havregryn og sukker.
  • Fordel dejen over kagerne og bag dem midt i ovnen.

Du kan også lave disse muffins med frosne bær. Server evt- de lune muffins med letpisket flødeskum eller en god vaniljeis.

Energiindhold for hele retten:

13805 kJ / 3299 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1194 kJ / 285 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 56,2 % 39,5 g
Fedt: 37,9 % 12,2 g
Mere inspiration

Vild med muffins? Prøv disse lækre chokolademuffins næste gang...

Chokolademuffins
45 min
Chokolademuffins
(485)
Relateret video
Hindbærmuffins med havregrynscrumble

Lækre svampede muffins med sprød havregrynscrumble på toppen. Disse skønne muffins at hurtige at bage og smager vidunderligt. De svampede muffins kan laves med både hindbær, brombær eller andre bær i sæson. Muffins med bær er en lækker 'tag-med' kage - så prøv disse nemme hindbærmuffins næste gang du skal have kage med på job, i skole eller i skoven.

Ingredienser

Dej til muffins
2 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
100 g Smør - smeltet
2 dl Mælk
225 g Hvedemel (ca. 4 dl)
2 tsk Bagepulver
1½ tsk Vaniljesukker
175 g Hindbær, brombær eller blåbær
Havregrynscrumble
50 g Smør
½ dl Hvedemel
1 dl Havregryn
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)