Mini pavlova med lakrids og friske jordbær
60+ min

Mini pavlova med lakrids og friske jordbær

Pavlova er en klassisk dessert med marengs, is og friske bær. Her i en mini udgave med et pift af lakrids.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mini pavlova med lakrids og friske jordbær

Pavlova er en klassisk dessert med marengs, is og friske bær. Her i en mini udgave med et pift af lakrids.

Antal portioner

Is-toppe

  • 800 ml Arla® Øko flødeis, Vanilje (ca. 445 g)

Lakridsmarengs

  • 1½ æggehvide (ca. ½ dl)
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • ½ tsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk knust engelsk lakrids
  • 500 g friske jordbær i halve

Pynt

  • knust engelsk lakrids

Fremgangsmåde:

Is-toppe

Stil isen i køleskabet i ca. ½ time. Pisk den blød med en håndmixer. Kom isen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små toppe af is på en bakke med bagepapir. Frys toppene i ca. 1½ time.

Lakridsmarengs

Pisk med en håndmixer æggehvider, sukker og citronsaft til en stiv marengs, hvor sukkeret er opløst - det tager 5-10 min. Vend marengsen med lakrids. Kom lakridsmarengsen i en sprøjtepose med stjernetylle (eller en frysepose, hvor du klipper et ca. 2 cm hul i hjørnet). Beklæd en plade med bagepapir og sprøjt ca. 36 små toppe. (ca. 1½ cm. høje og med en diameter på ca. 2 cm). Bag de små marengs midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Fordel is-toppe, marengs og jordbær i 6 små tallerkener. Drys med lakrids og og server straks.

Bagetid

Ca. 1 time ved 100° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for engelsk lakrids kan du bruge tyrkisk peber bolcher.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 32 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Protein: 6 %
  • Fiber: 7,5 g
Print