Minipandekager med syltet laks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

60+ min

Minipandekager med syltet laks er perfekt som forret til både fest og hverdag. Syltet laksefilet, velsmagende dressing og minipandekager giver ret der er en succes.

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g optøet frossen laksefilet uden skind
  • 3 dl ufarvet lagereddike
  • 3 dl vand
  • ½ dl dild
  • ½ frisk rød chilipeber uden kerner
  • 3 laurbærblade
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 10 sorte peberkorn

Dilddressing

Minipandekager - 24 stk.

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 stort æg evt. pasteuriseret
  • 25 g smør - smeltet
  • 3 dl fintstrimlet salat, fx krølsalat

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og tør laksen. Skær den i 24 skiver. Læg lakseskiverne på den flade side, i ét lag, i et fad (ca. 6 x 20 x 30 cm). Bring eddike og resten af ingredienserne i kog i en gryde. Kog lagen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld den kogende lage over lakseskiverne. Læg et stykke bagepapir og derpå en tallerken over fisken. Stil fadet tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Dilddressing

Vend forsigtigt syrnet fløde og de øvrige ingredienser sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Minipandekager

Kom mel, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt kærnemælk og æg. Pisk dejen sammen og rør smørret i. Læg 1 spsk dej 4 steder i en varm pande (ca. 21 cm i diameter). Bag de 4 pandekager ved jævn varme, ca. 1 min. på hver side. Læg pandekagerne i et fad og hold dem varme. Bag resten.

Ved serveringen

Løft lakseskiverne op af lagen og tør dem let. Anret på hver tallerken et lille "tårn" af 3 minipandekager, syltet laks og lidt salat. Læg lidt dressing på hver tallerken og server resten af dressingen ved siden af.

Drikkevarer

Halvtør hvidvin, fx vouvray.

Frysetips

Minipandekagerne kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Hvordan laver man pandekager

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,9 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 51 %

Print

Kilde: