Mokka-panna cotta med ristede mandler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

En dejlig og velsmagende middelhavsinspireret opskrift. Desserten har en lækker kaffesmag og smager himmelsk med ahornsirup og hakkede mandler.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 100 g grofthakkede, smuttede mandler
  • 4 spsk ahornsirup

Pynt

  • chokoladekaffebønne
  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Hak kaffebønnerne groft og kom dem i en tykbundet gryde sammen med fløde og sukker. Bring blandingen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og lad kaffebønnerne trække i fløden i ca. 5 min. Si kaffebønnerne fra og smag til. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme mokkafløde. Rør til husblassen er opløst og fordel mokkafløden i 8 engangskopper eller små forme - ca. 1¼ dl i hver. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 8 timer.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Rist mandlerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Læg mandlerne på fedtsugende papir.

Ved serveringen

Løsn panna cottaerne i kanten med en kniv. Dyp hver kop et kort øjeblik i meget varmt vand. Vend panna cottaerne ud på tallerkener og fordel mandler og ahornsirup rundt om.

Tip

Moccapanna cottaerne kan laves dagen før. Så skal man kun bruge 3 blade husblas.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 13 %
  • Fedt: 83 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: