Mørbrad med æbler og perlespelt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

45 min

Retten serveres med cremet savoykål og sirup eller ælegelé.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl perlespelt - polerede speltkerner
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 10 g smør
  • 4 spsk æblesirup
  • 3 uskrællede æbler i både, fx rød gråsten
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • æblesirup

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Skær mørbraden i 12 skiver og tryk dem let til bøffer. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun bøfferne på begge sider (ca. 2 min. i alt). Tilsæt sirup, æblebåde, salt og peber og svits det sammen med kødet i ca. 3 min. - vend bøfferne af og til. Smag til.

Fjern imens de yderste, grove blade og stokken fra savoykålen. Skær kålen i strimler - fjern evt. de groveste ribber. Skyl savojkålen, kom den i en stor skål og hæld kogende vand over. Hæld straks kålen til afdrypning i et dørslag - lad den dryppe godt af. Bring fløde, chili og salt i kog i en tykbundet gryde. Vend kålen i fløden, varm godt igennem og smag til.

Fordel perlespelten i et fad og anret mørbradbøffer med sirup og æblebåde ovenpå. Server den varme kål og ekstra sirup i skåle ved siden af.

Tips

I stedet for æblesirup kan man bruge æblegelé eller appelsinsirup.

Man kan også selv lave en appelsinsirup: Bring ¼ liter appelsinjuice og 1 dl sukker i kog i en lille, tykbundet gryde. Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. eller til der er ca. 1½ dl appelsinsirup - rør af og til.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,9 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 17 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: