Mørdejskager
60+ min

Mørdejskager

Mangler du en opskrift på lækre kager til kaffebordet? Så prøv disse mørdejskager med lækker vaniljecreme og glasur.
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mørdejskager

Mangler du en opskrift på lækre kager til kaffebordet? Så prøv disse mørdejskager med lækker vaniljecreme og glasur.

5 kager pr. person

Antal portioner

Dej

  • 150 g koldt smør
  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 4 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme

Creme

Glasur

  • 75 g flormelis (ca. 1½ dl)
  • 1½ spsk appelsinjuice

Pynt

  • små trekanter af appelsiner

Fremgangsmåde:

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og saml hurtigt dejen med en æggeblomme. Lad dejen hvile tildækket og koldt i ca. 1 time. Rul dejen ud til 2 firkanter (25 x 30 cm). Skær hver firkant ud til 30 (5 x 5 cm). Læg kagerne på bagepapir eller smurt bageplade og bag dem øverst i ovnen.

Creme

Pisk mælk, æg, sukker, vanilje og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Varm cremen op og kog den et par minutter under stadig piskning. Køl cremen af. Pisk fløden stiv og vend den i.

Glasur

Rør flormelis og appelsinjuice sammen og fordel glasuren på halvdelen af de kolde kager.

Ved serveringen

Læg kagerne sammen med cremen og pynt med appelsintrekanter.

Tips

Ved udskæringen, kan du bruge en "klejnespore" eller en kniv med bølget skær, så får kagerne en fin bølget kant.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 200°.

Tips

Kan fryses uden glasur og creme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 52 %
Print