Muffins med æble og mandler

Svampede æblemuffins med den klassiske smag af kanel kombineret med sprøde mandler - hurtige at lave og fungerer godt som sødt mellemmåltid!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Muffins med æble og mandler

Svampede æblemuffins med den klassiske smag af kanel kombineret med sprøde mandler - hurtige at lave og fungerer godt som sødt mellemmåltid!

Antal portioner

Ristede mandler

  • 50 g smuttede, finthakkede mandler
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 60 g mandelmel (ca. 1¼ dl)
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g æblemos
  • 2 æg
  • 1 æble i små tern, fx elstar (ca. 100 g)
  • 15 g smør - smeltet

Fremgangsmåde:

Ristede mandler

Kom mandlerne i en tør pande og rist dem først 2 min. ved kraftig varme og under omrøring. Rist dem herefter ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. - eller til de er gyldne.

Bland hvedemel, mandelmel og de øvrige tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt æblemos, æg og æbletern og rør dejen godt sammen.

Pensl 8 muffinsforme med smørret og drys dem med de ristede mandler - gem lidt mandler til pynt. Fordel dejen i formene, pynt med mandler og bag de 8 muffins midt i ovnen. Stil dem til afkøling på en bagerist.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 46 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Protein: 13 %
  • Fiber: 18,9 g
Print