Mulligatawny suppe med kylling

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

30 min

Mulligatawny er en indisk suppe. Navnet stammer fra tamil, hvor det betyder pebervand.

Ingredienser

Antal portioner

  • 275 g kyllingeinderfileter
  • ½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter Karolines Køkken® Pikant Karrysuppe Pikant karrysuppe
  • 1 dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 2 uskrællede æbler i små tern, fx gloster
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 3 hakkede rødløg

Tilbehør

  • 160 g løse ris, parboiled, fx basmatiris (ca. 2 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kyllingeinderfileterne i mundrette stykker. Bring vand tilsat salt i kog i en lille gryde og kom kyllingestykkerne deri. Læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad kødet trække ca. 2 min. og tag det derefter op med en hulske. Hold kødet varmt.

Kom suppen i en tykbundet gryde sammen med kokosmælk, hvidløg, citronsaft, sukker og salt. Bring suppen i kog og tilsæt æbler, peberfrugt og løg. Kog suppen ved svag varme i ca. 2 min. - rør af og til. Tilsæt det dampede kyllingekød, smag suppen til og server den sammen med kogte ris.

Tip

Suppen kan også serveres uden kød. Kog i stedet 320 g ris som tilbehør.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,9 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: