Mulligatawny suppe med kylling

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

30 min

Mulligatawny er en indisk suppe. Navnet stammer fra tamil, hvor det betyder pebervand.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 275 g kyllingeinderfileter
  • ½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter Karolines Køkken® Pikant Karrysuppe Pikant karrysuppe 4%
  • 1 dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 2 uskrællede æbler i små tern, fx gloster
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 3 hakkede rødløg

Tilbehør

  • 160 g løse ris, parboiled, fx basmatiris (ca. 2 dl)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kyllingeinderfileterne i mundrette stykker. Bring vand tilsat salt i kog i en lille gryde og kom kyllingestykkerne deri. Læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad kødet trække ca. 2 min. og tag det derefter op med en hulske. Hold kødet varmt.

Kom suppen i en tykbundet gryde sammen med kokosmælk, hvidløg, citronsaft, sukker og salt. Bring suppen i kog og tilsæt æbler, peberfrugt og løg. Kog suppen ved svag varme i ca. 2 min. - rør af og til. Tilsæt det dampede kyllingekød, smag suppen til og server den sammen med kogte ris.

Tip

Suppen kan også serveres uden kød. Kog i stedet 320 g ris som tilbehør.

Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,9 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag