
Mulligatawny suppe med kylling
30 min
Mulligatawny er en indisk suppe. Navnet stammer fra tamil, hvor det betyder pebervand.
Ingredienser
- 275 g kyllingeinderfileter
- ½ liter vand
- 1 tsk groft salt
-
1 liter Karolines Køkken® Pikant Karrysuppe
- 1 dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
- 2 små knuste fed hvidløg
- 2 tsk friskpresset citronsaft
- ½ tsk sukker
- ½ tsk groft salt
- 2 uskrællede æbler i små tern, fx gloster
- 1 rød peberfrugt i små tern
- 3 hakkede rødløg
Tilbehør
- 160 g løse ris, parboiled, fx basmatiris (ca. 2 dl)
Sådan gør du
Sådan gør du
Skær kyllingeinderfileterne i mundrette stykker. Bring vand tilsat salt i kog i en lille gryde og kom kyllingestykkerne deri. Læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad kødet trække ca. 2 min. og tag det derefter op med en hulske. Hold kødet varmt.
Kom suppen i en tykbundet gryde sammen med kokosmælk, hvidløg, citronsaft, sukker og salt. Bring suppen i kog og tilsæt æbler, peberfrugt og løg. Kog suppen ved svag varme i ca. 2 min. - rør af og til. Tilsæt det dampede kyllingekød, smag suppen til og server den sammen med kogte ris.
Tip
Suppen kan også serveres uden kød. Kog i stedet 320 g ris som tilbehør.
Hvordan koger man ris
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 8450 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 12,9 g
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 51 %
- Fedt: 29 %