Muslinger med grapefrugt

Bedømmelse

(5 vurderinger)

45 min

Muslinger og pasta kan bringe tankerne til Italien og sol og varme.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ kg friske, blandede muslinger i skal, fx blå- og hjertemuslinger
  • 2 røde grapefrugter
  • 2 bananskalotteløg i tynde både (ca. 100 g)

Tilbehør

  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti kogt i
  • fiskebouillon

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Smid de muslinger ud, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.

Skær skal og hinder af grapefrugterne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs grapebådenes hinder så fileterne løsnes uden at hinderne følger med. Pres saft ud af grapefrugthinderne, så der er 1 dl saft i alt. Bring grapefrugtsaft og løg i kog i en stor, tykbundet gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål (ca. 4 dl kogelage). Smid de muslinger ud, der ikke har åbnet sig.

Smelt smørret i den rengjorte muslingegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Kom kogelage, fløde, muslinger, ærter, salt og peber i. Bring saucen i kog under omrøring, tilsæt grapefrugtfileter og spinatblade og varm retten godt igennem. Smag til og server muslingerne sammen med den nykogte spaghetti.

Tip

I stedet for friske muslinger kan du bruge 2 dåser muslinger naturel (a ca. 250 g). De 4 dl kogelage fra de friske muslinger erstattes af 2 dl muslingelage fra dåserne og 2 dl fiskebouillon.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,5 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde: