Muslingesuppe med østers
60+ min

Muslingesuppe med østers

Dejlig skaldyrssuppe med kartofler, løg og bacon. Kan serveres med letpisket flødeskum!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Muslingesuppe med østers

Dejlig skaldyrssuppe med kartofler, løg og bacon. Kan serveres med letpisket flødeskum!

Antal portioner

Østers

  • 16 små friske østers

Muslinger

  • 1¼ kg friske blåmuslinger i skal
  • 4 dl tør hvidvin fx Riesling
  • 3 laurbærblade
  • 4 sorte peberkorn

Suppe

  • 150 g bacon i små stykker
  • 2 zittauerløg i meget små tern
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 500 g skrællede kartofler i små tern
  • 1½ tsk friske timianblade
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • ½ liter bredbladet persille
  • 2 spsk tør hvidvin fx Riesling
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g flutes

Fremgangsmåde:

Østers

Åbn de 16 østers med en østerskniv eller fx en kraftig kartoffelskræller. Duft til de friske østers og kasser dem, hvis de ikke dufter af friskt hav. Anret de åbne østers i skaller på fx små tallerkener eller i ét stort fad og stil dem tildækket i køleskabet indtil serveringen.

Muslinger

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring hvidvin, laurbærblade og peber i kog i en stor gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og damp dem ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål - gem den. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. Gem 24 muslinger i skal - til tallerkenerne og tag resten ud af skallerne.

Suppe

Kom baconen i gryden og steg ved jævn varme i ca. 10 min., til stykkerne er gyldne og sprøde. Tilsæt løg og steg 1 min. mere. Tag løgblandingen op og gør gryden ren. Kom løgblandingen tilbage i gryden sammen med bouillon, kogelage fra muslingerne - ca. ½ liter, kartofler og timian. Kog blandingen ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt saucen og bring suppen i kog under omrøring. Riv persillebladene i grove stykker og vend dem i suppen sammen med muslingerne. Smag suppen til med hvidvin, salt og peber. Tag suppen af varmen. Fordel de 24 muslinger med skal i dybe, varme tallerkener og hæld den varme suppe over. Server med østers og flutes.

Tip

Suppen kan også serveres med letpisket flødeskum.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,3 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 29 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Til denne ret vil en tør fadlagret hvidvin på chardonnay-druen være lækker, gerne en bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jomfruhummer