Mysli
60+ min

Mysli

Med lækkerhjemmelavet mysli er du sikret en god start på dagen. Rugmel, havregryn og boghvede giver en mættende fornemmelse og er perfekt på yoghurten eller med mælk!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mysli

Med lækkerhjemmelavet mysli er du sikret en god start på dagen. Rugmel, havregryn og boghvede giver en mættende fornemmelse og er perfekt på yoghurten eller med mælk!

Antal portioner
  • 150 g grovvalsede havregryn (ca. 3¾ dl)
  • 150 g groft rugmel (ca. 2¾ dl)
  • 150 g hel boghvede (ca. 2 dl)
  • 80 g brun farin (ca. 1½ dl)
  • ¼ tsk fint salt
  • 50 g smør - smeltet
  • 1 dl vand
  • 125 g lyse rosiner (ca. 2 dl)

Fremgangsmåde:

Bland de tørre ingredienser i en skål. Hæld smør og vand i blandingen under omrøring så det bliver godt fordelt. Der må gerne være små klumper i blandingen. Fordel myslien i en bradepande med bagepapir. Tør myslien midt i ovnen og rør i den med jævne mellemrum. Pas især på at kanterne ikke bliver for brune. Lad myslien køle af og vend rosinerne i. Server myslien til fx ymer.

Tip

Myslien kan opbevares i køleskabet ca. 1 uge i et glas med låg.

Tørretid

Ca. 1 time og 15 min. ved 150°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 20 %
Print