Nadjas Favorit - Burger med ost

Bedømmelse

(3 vurderinger)

45 min

Hjemmelavede burgere er fastfood på den sunde måde.

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 10 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 burgerboller

Fyld

  • 100 g Riberhus® ML 16 (30+) i skiver
  • 2 spsk finthakket zittauerløg
  • 3 dl fintstrimlet icebergsalat
  • 2 tomater i skiver
  • 4 tsk tomatketchup
  • 4 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange

Sådan gør du

Sådan gør du

Form kødet til 4 flade bøffer - 10 cm i diameter. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side - skru op til kraftig varme, når bøfferne bliver vendt. Drys med salt og peber. Flæk imens bollerne og rist dem på en brødrister indtil de er gyldne.

Fyld

Læg de varme boller sammen om først ost og dernæst løg, salat, tomat, de varme bøffer og tomatketchup. Stik pinde midt igennem burgerne, så de ikke vælter.

Tip

Du kan selv bage burgerbollerne - se link.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,5 g
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: