Nakkefilet med ingefærdressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Her får nakkefilet selskab af både klassisk tilbehør og en ny sprælsk ingefærdressing.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg nakkefilet
  • 1 spsk smeltet smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 æbler i tynde både, fx gråsten
  • 20 svesker
  • 1 dl valnøddekerner

Ingefærdressing

Tilbehør

  • 1½ kg kogte aspargeskartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg kødet i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm). Pensl kødet med feststof og drys med salt og peber. Steg kødet midt i ovnen - Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være ca. 80°. Fjern kernehus og stilk fra æblerne og skær dem i tynde både. Fordel æbler, svesker og valnødder rundt om stegen. Sluk ovnen og lad retten stå ved eftervarmen i ca. 15 min.

Ingefærdressing

Rør kvark sammen med ingefær, honning og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Ved serveringen

Skær kødet i skiver og anret det i fadet sammen med frugter og nødder. Server straks med dressing og kartofler til.

Tip

Hold øje med stegetermometeret - når det er 80° - er stegen færdig - selvom der måske kun er gået 1½ time.

Stegetid

Ca. 2 timer ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: