Nøddestegt kylling med pasta

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Hasselnødder og citrongræs giver ny smag og struktur til pastaretten med kylling.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kylling
  • 50 g blødt smør
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 1 spsk finthakket citrongræs
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pasta

  • 300 g tørret hvid pasta, fx fettuccine
  • 3 liter vand
  • 1½ spsk groft salt
  • 1 spsk finthakket citrongræs
  • 500 g rensede friske haricots verts

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og skyl kyllingen (klip evt. vingespidser og gump af). Tør kyllingen grundigt med et stykke køkkenrulle. Rør smørret sammen med nødder, citrongræs, salt og peber. Adskil forsigtigt skindet fra brystkødet med fingrene og fordel smørblandingen under skindet på bryst og ved lårene. Luk kyllingen med kødnåle og bind evt. lårene sammen med bomuldsgarn.

Gnid kyllingen udvendigt med salt og peber og læg den i en lille bradepande (ca. 22 x 30 cm). Steg kyllingen næstnederst i ovnen til den er gylden og gennemstegt. Dryp lidt af stegeskyen over kyllingen under stegningen.

Pasta

Kom pastaen i kogende vand tilsat salt og citrongræs og kog den efter anvisningen på emballagen. Tilsæt bønnerne og lad dem koge med de sidste 2 min. af kogetiden. Skær kyllingen i mindre stykker og anret dem på et varmt fad. Hold kyllingen varm. Tag 1 dl af pastavandet fra og hæld det i bradepanden til stegeskyen. Hæld derefter pastaen til afdrypning og vend den i skyen. Anret pasta med bønner i en stor varm skål og server straks sammen med nøddestegt kylling og revet ost.

Stegetid

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: